Atera - WEAR MY GLASSES

2012

ATERA Print & Gallery
представя първото си събитие - WEAR MY GLASSES – фотографска изложба на дизайнера Евгения Николова.

WEAR MY GLASSES е проект, който демонстрира оригинален авторов поглед към обект и среда, ситуация и жест. Проектът показва как един обект, на пръв поглед незначителен - дамски слънчеви очила, се превръща в начин на общуване, a над 100 портрета се превръщат в своеобразна хроника на срещите на автора с приятелите.
Проектът WEAR MY GLASSES се представя от Георги Георгиев, ATERA Design Ltd.

За изложбата:
"Миналата година през април ми подариха разкошни слънчеви очила. Видях се с няколко приятели, всички адски ги харесаха и поискаха веднага да ги пробват. Снимах ги с очилата, за да ги публикувам във Facebook, защото ми се видя забавно – очилата са на цветя, а и мъже, и жени искат да ги пробват. Постепенно тези снимки се превърнаха в своеобразна хроника на срещите с приятели – не е новост, че все по-рядко се виждаме на живо, затова снимах с очилата приятелите, който срещах. Година по-късно Wear my glasses вече се оформи като отворен проект с над 100 портрета на приятели."
Евгения Николова, 2012


Проектът Wear my glasses представлява над 100 цветни портретни фотографии, отпечатани във формат 25х25 см. Всички фотографии са заснети и обработени с iPhone 4.

Натиснете върху снимката, за да разгледате изложбата с вградена галерия за снимките: